Βασίλης Μπενέτος
Γεννημένος το 1978 στο Βανκούβερ του Καναδά.
Αριστούχος με υποτροφία της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δεύτερου Πανεπιστημίου της Νάπολη.
Εργάστηκε ως μέλος της ομάδας του καθηγητή Giovanni Di Domenico για τη συμμετοχή σε διεθνής αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάζεται στην εταιρία αρχιτεκτονικών μελετών Κ.Κυριακίδης και Συνεργάτες Α.Ε όπου συμμετέχει ως αρχιτέκτονας στη πραγματοποίηση μελετών εφαρμογής σημαντικών μονάδων υγείας. Παράλληλα με την εργασιακή εμπειρία παρακολουθεί και πραγματοποιεί in situ αποτυπώσεις ξύλινων αρχιτεκτονικών μελών σε εργοστάσιο ξύλινων κατασκευών της εταιρίας Τσιπλακίδης Μιχάλης και Σια Ε.Ε με έδρα την Αττική.
Συνέχιση των σπουδών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός» με τίτλο «Συμβιώσεις».
Παρουσίαση έργου το 2010 στην 6η Bienalle Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη. ( Συνεργάτες : Ελευθέριος Τσολάκης, Νικόλαος Τσάμπιρας). Θέμα έργου: “Αναστρέψιμο Περίπτερο Ελαφριάς Κατασκευής στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Νέας Μηχανιώνας. 3o ΒΡΑΒΕΙΟ.
Σύντομη συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα DECA Architecture στο πλαίσιο της Συμμετοχής της ομάδας στη 13η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.
Για δύο χρόνια εργάζεται ως αρχιτέκτονας στην κατασκευή του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ως μέλος της ομάδας για την εκτέλεση των σχεδίων μελέτης εφαρμογής με τη χρήση ΒΙΜ.
Εργάζεται στην εταιρία Bobotis & Bobotis Architects στο σχεδιασμό των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης και Καβάλας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τους.
Συνεργάζεται με την διεθνή εταιρία κατασκευών Salini – Impregilo για τη σχεδίαση του τρισδιάστατου αρχιτεκτονικού μοντέλου BIM για το «Πρότυπο Παιδιατρικό Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» στην πόλη Εντέμπε της Ουγκάντα σε συνεχή και στενή συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο (RPBW).
2019 – 2021. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του σε μια διαφορετική αρχιτεκτονική κλίμακα, εστιάζει στη δημιουργία και εφαρμογή της αρχιτεκτονικής δράσης “Arch-Island” η οποία έχει στόχο να προσφέρει τη γνώση της αρχιτεκτονικής παράδοσης των Κυκλάδων σε κάθε επισκέπτη του νησιού μέσα από την θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής. Η “Arch-Island” σήμερα βρίσκεται ενεργή στο νησί της Τήνου με τη συμμετοχή επισκεπτών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.
Παράλληλα, το ίδιο διάστημα συνεργάζεται επαγγελματικά με το τεχνικό γραφείο G.Vidalis Design & Construction με έδρα την Τήνο.
2022 – σήμερα. Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και για λογαριασμό της εταιρίας παραγωγής βιομηχανικών ορυκτών Imerys αναλαμβάνει το έργο αποτύπωσης της αρχαιολογικής ανασκαφής στην περιοχή “Αγγεριά” της νήσου Μήλου.
2022-2023. Υπεύθυνος διδασκαλίας του μαθήματος με τίτλο “Αρχιτεκτονικό σχέδιο” στο Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.